Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Illustratie

Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Soms komt wereldnieuws ineens heel dicht bij. Geschokt zijn we nu duidelijk is dat in het verongelukte vliegtuig  van Malaysia Airlines twee oud-leerlingen van Sorghvliet en hun ouders zaten. Valentijn Essers heeft alleen de eerste klas op Sorghvliet gevolgd. Zijn zus Emma heeft in 2013 haar diploma behaald. We zijn diep bedroefd: zoveel levenskracht in de kiem gesmoord!

Mevrouw Hulshof sprak bij de diploma-uitreiking in 2013 Emma toe. Haar toespraak bij die feestelijke gelegenheid willen we hier als een in memoriam weergeven:

“Alles wat jij doet, Emma, gaat met een hoop lawaai gepaard. Niet alleen lachen en praten, maar ook al het lokaal binnenkomen, die enorme tas op tafel gooien en zelfs zuchten. Maar als de docent daar dan wat van zei, begreep je daar eigenlijk niets van; zo was je gewoon, altijd nadrukkelijk aanwezig. Maar met al je lawaai vonden we je een getalenteerde, betrokken en lieve meid. Wat je vervolgens weer niet van ons geloofde, zodat je ons op je  ironische “yeah right, laat maar”-blik trakteerde. Je hebt je ingezet voor de schoolkrant, deed mee aan diverse MUN’s  en je noemt deelname aan de Parijse MUN, de PAMUN als hoogtepunt in je schoolcarrière. Ook was je hulpmentor en had je namens klas 6 zitting in de leerlingenraad. Een veelzijdige meid dus! Of moet ik zeggen: meisje. Want in dat lange lijf heeft tot ver in de middelbare schooltijd een Hello Kittyfan geschuild!
Je gaat geneeskunde studeren in Groningen. Met een 9 voor wiskunde en bijna een 8 gemiddeld moet dat zeker lukken.”

Onze oprechte deelneming met familie en vrienden.

18 juli 2014

De school is gesloten van donderdag 24 juli (12.00 u) tot maandag 26 augustus (10.00 u). Het nieuwe schooljaar start op maandag 1 september.