Superschool

Elsevier heeft een interpretatie gepubliceerd van de resultaten van de Nederlandse scholen. Wij kwamen daar zeer goed uit de bus: van alle vwo-scholen in Nederland – er wordt geen onderscheid gemaakt tussen atheneum en gymnasium – waren er maar twee die het predicaat superschool verdienden, en daar zijn wij er één van.

Een superschool is een school die op minstens drie van de vier indicatoren bij de beste 15% scholen van Nederland behoort; resultaten worden over drie jaar gemiddeld. Wij scoren zo hoog op het gebied van de examenresultaten, op het gebied van de doorstroom van onze bovenbouwleerlingen en op het gebied van de positie van onze leerlingen in de derde klas. De doorstroom van onze leerlingen in de onderbouw is ook bovengemiddeld, maar valt dan net niet bij de beste 15% van Nederland.

We zijn verheugd dat Elsevier ons dit predicaat geeft, maar zien tegelijk nog veel uitdagingen. Hoe blijven we onze leerlingen uitdagen en motiveren? We gaan met goede moed weer aan de slag.

Klik hier voor deze interpretatie van Elsevier.