Post over Trump

De leerlingen uit klas 4 waren vrijdag 20 januari aan het begin van de middag verzameld in de aula om te luisteren naar gastspreker Willem Post. De heer Post is als Amerika-deskundige verbonden aan het Instituut Clingendael hier in Den Haag. Ondanks het drukke programma van deze vrijdag, waarop de 45ste president van de Verenigde Staten de eed aflegde en de heer Post als autoriteit in diverse televisieprogramma’s zijn licht over het nieuws liet schijnen, was hij graag bereid onze vierdeklassers toe te spreken en vragen te beantwoorden. De heer Post stond stil bij de plussen en minnen van acht jaar president Obama en vertelde vermakelijke anekdotes over de nucleaire ‘voetbal’. Over de tumultueus verlopen verkiezing van Donald Trump en vooral over de redenen voor die verkiezing ging het natuurlijk ook. De heer Post bleek wel van mening dat we voor een oordeel over de nieuwe president niet zoveel hebben aan woorden, maar dat we daden moeten afwachten.