Nuna zonnewagen

Wij kregen bezoek van twee teamleden van het Nuon Solar Team. Niet alleen de teamleden kwamen onze school bezoeken, maar ook de Nuna zelf werd voor onze ingang geparkeerd. De auto die in 33 uur en 3 minuten de finish overkwam in 2013 en daarmee ook de wereldtitel behaald heeft!

Voordat we de auto van binnen en buiten mochten bekijken, gingen we eerst naar de aula voor een presentatie. Mw. Lucic opende de ochtend met een presentatie en leerde ons dat écht overal techniek is. Ja, zelfs als je ronddraait met een spinner ben je bezig met techniek.

Na haar presentatie gaf Caspar Roth (tevens oud-leerling van het Sorghvliet) ons een presentatie over de Nuna zelf, want hoe bouw je nou zo’n auto? Dit werd ons allemaal uitgelegd door middel van foto’s, filmpjes en natuurlijk toelichting van Caspar zelf!

Nu ook deze presentatie was afgerond was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Zelf een eigen Nuna bouwen ging ons toch écht niet lukken in twee uur en daarom ging elke klas in groepjes een poster maken over de Nuna. Ook kon er nog even goed gekeken worden naar de Nuna, maar daarna moest er toch echt worden doorgewerkt aan de posters. Na veel teken-, knip-, plak- en schrijfwerk lagen er na twee uur heel veel mooie posters. Hiermee sloten wij een heel leuke ochtend af en kon de Nuna weer terug racen naar de TU-Delft!

Bekijk de foto's.