Moot Court Roemeniƫ

Sorghvliet gaat in 2017 voor de derde keer mee doen aan  Moot Court Europe. De groep bestaat uit Olivier Roekens, Sjoerd Schmitz, Lucas de Leeuw, Abby Keus, Femke Graveland en Silke van Eerten.

De Moot Court Europe is gebaseerd op de International Moot Court, die om de twee jaar in Den Haag plaatsvindt en waar leerlingen uit de hele wereld een fictieve case uitwerken die zo door de International Court of Justice kan worden afgehandeld. De leerlingen kruipen in de huid van aanklager en verdediger en leren in groepen van 3 (of 3 verdediger of 3 aanklager) aan de hand van de documenten een aanklacht of verdediging uit te werken. Ze strijden tegen leerlingen uit andere landen om een vrijspraak of veroordeling van hun cliënt. Op deze manier maken ze  kennis met de wereld van het recht en de omgang met de wet.

In 2017 wordt de  International Moot Court niet gehouden. Om die reden gaan wij oefenen met de Moot Court Europe, waaraan behalve onze leerlingen ook leerlingen uit  Polen, Rusland, Bulgarijë, Roemenië en Zweden mee doen. Het project wordt mede georganiseerd door de Foundation Netherlands-Romania, met de hulp van prof. dr. Jaap de Zwaan en projectleider Cristina Cristescu.

Naast het officiële gedeelte is er ook genoeg tijd voor onze leerlingen om kennis te maken met de wereld van de leerlingen uit de genoemde landen en zo de culturen/cultuurverschillen beter te leren kennen. De afgelopen keren was de deelname een groot succes.

Download de poster.