Thimun

Twee weken geleden heeft Sorghvliet weer een delegatie naar de jaarlijkse bijeenkomst van THIMUN gestuurd. THIMUN staat voor The Hague International Model United Nations en het is een van de vele MUN’s waar Sorghvliet aan deel neemt. Het doel van deze Model United Nations is het nabootsen van de Verenigde Naties. Je krijgt een land en committee toegewezen en gaat met behulp van debatteren en speechen resoluties samenstellen. Het doel van deze resoluties is het vinden van oplossingen voor wereldwijde problemen. Het is leuk om even op de site van Thimun te kijken voor meer informatie.

De leerlingen die dit jaar hebben meegedaan, een groepje vierde- en vijfdeklassers, hebben het weer erg naar hun zin gehad. Ze hebben weken de tijd gehad om zich voor te bereiden en zijn op bezoek gegaan bij de ambassade van Litouwen. Verder hebben ze niet alleen een intense week gehad vol debat, maar hebben ze ook gezellig 1 of 2 mensen in huis genomen van een internationale school uit Madrid. THIMUN staat bekend als een leerzame, leuke en internationale week en dat was het dit jaar zeker weer!