Cultuurclub: Opera2Day

Opera2Day speelt dit jaar in Koninklijke Schouwburg hun nieuwe voorstelling Vivaldi – Dangerous Liaisons. In deze voorstelling komen de meest opwindende aria’s van Vivaldi samen op een nieuw libretto, gebaseerd op de roemruchte Franse briefroman Les Liaisons Dangereuses van Pierre Choderlos de Laclos. Een verhaal over liefde, lust en bedrog, en dat alles tegen de achtergrond van een naderende Franse Revolutie.

Al jaren gaan leerlingen van de cultuurclub met plezier naar voorstellingen van Opera2Day. Deze keer kruipen ze in het hoofd van de decorontwerper. Hoe komt hij tot zijn ontwerpen? En welke visie ligt er ten grondslag aan het toneelbeeld van Vivaldi – Dangerous Liaisons? Leerlingen ontwerpen in groepen zelf hun eigen decorstukken, die zij ook daadwerkelijk gaan maken, en die tijdens de voorstelling op het toneel te zien zullen zijn. Bovendien worden hun decorstukken in de pauze tentoongesteld in de foyer aan het publiek.

In dit project zijn er drie contactmomenten met de leerlingen: 1. Een voorbereidende les op school, 2. Het maken van de decorstukken op de voorstellingsdag, 3. Het bezoeken van de voorstelling. Leerlingen die mee willen doen, sturen een mail naar de heer Beute.

gastles op 11 januari, voorstelling op 17 januari, deelname is gratis