Open dagen/aanmelden

Toelatingseisen

Welk advies moet je hebben om op Sorghvliet als leerling te worden toegelaten? Wij laten de leerlingen toe die van de basisschool een VWO-advies gekregen hebben.

Denk niet dat je briljant moet zijn om hier een goede schoolcarrière te volgen, want dat is niet waar. Als je aan bovenstaande eis voldoet en je wilt graag leren en dus ook je best doen, kun je heel ver komen.

Heb je vragen, vraag dan of je ouders contact opnemen met mevr. Hagoort per e-mail.

Hier kun je een aanmeldingsformulier downloaden voor het schooljaar 2017-2018.

Speuren in de klassieken

Speciaal voor leerlingen van groep 8
Woensdag 18 januari 2017 van 14.30 tot 17.00 uur.

Stel je voor dat je voor Sorghvliet kiest. Waar kies je dan voor? Hoe wordt er lesgegeven en in welke lokalen zit je dan? Op Sorghvliet is onderzoeken belangrijk. Je krijgt er les in vanaf de eerste klas. Wat gebeurt er met je hartslag als je actiever wordt? Hoe verwerk je dat in een grafiek? Hoe ontcijfer je een Griekse tekst? Doe een scheikundeproef op basis van een onderzoeksvraag. We laten je graag zien hoe dat gaat. In groepjes verken je het gebouw en maak je onderzoeksopdrachten. Zo kun je zien hoe we zijn en hoe je hier zal werken. We hopen dat jullie mee willen komen speuren in de klassieken. Je hoeft je niet op te geven. Kom gewoon naar Sorghvliet.

Open Huis

Voor leerlingen van groep 8 en hun ouders
Dinsdag 31 januari 2017 van 18.30 tot 21.00 uur

Wil jij weten wat er bij ons op school allemaal te doen valt? Kom dan naar ons Open Huis. Iedereen kan dan, eventueel onder begeleiding van een leerling van Sorghvliet, in de school rondkijken. In alle lokalen zijn activiteiten. Zo kunnen leerlingen (en ouders) meedoen aan een quiz, onderzoekjes doen, met de computer werken, films en foto's bekijken, lessen volgen en nog veel meer. Kom kijken wat wij te bieden hebben. We zijn open van 18:30 tot 21:00 uur.

Voorlichtingsavond

Speciaal voor ouders
Donderdag 2 februari 2017, van 20.00 tot 22.00 uur

Wat heeft Sorghvliet meer te bieden dan andere scholen? Wilt u weten wat wij voor buitenschoolse activiteiten hebben? Of hoe ons onderwijs is georganiseerd? Kom dan naar onze voorlichtingsavond. U krijgt de informatie waar u naar op zoek bent. U kunt vragen stellen aan leden van de schoolleiding, maar ook aan docenten en leerlingen. Natuurlijk kunt u ook foto's en films van onze diverse activiteiten bekijken. De avond begint om 20:00 uur in de aula en is bedoeld voor ouders.