Kunstwanden

Vanaf deze week is Sorghvliet twee kunstwerken rijker. Onze roostermaker, Els van Lieshout, is ook beeldend kunstenaar. Zij heeft een concept ontworpen voor twee grote wanden in de nieuwbouw. De uitvoer lag in handen van Readme Signing.

Het eerste onderdeel van het concept is een lijn die het gebouw speelser, ruimer maakt. Bij de gangwand wordt dit effect bereikt door de lijn de hoek om te laten gaan.

Het tweede element van het concept: Sorghvliet leidt op het hoogste niveau leerlingen op om wereldburger te worden, om op te stijgen en uit te vliegen. Onze leerlingen krijgen een perspectief mee dat hen hoog boven de daken van Den Haag doet uitkijken en daarna vliegen ze erover heen, de wereld in. De eerste twee daken lagen voor de hand, het Gemeentemuseum en het Vredespaleis waar wij geografisch gezien precies tussen liggen. De nieuwe skyline van Den Haag vormt een mooi contrast met die klassiekers.

Het derde element is de Haagse lantaren met een wegwijzer die onze leerlingen met een knipoog de weg wijst, niet naar een Haagse of Nederlandse plek maar naar New York, Beijing, Reykjavik, Athene, Rome en Johannesburg. Kortom alle windstreken van de wereld. Sorghvliet uit, de wereld in.