Interscholaire

Interscholaire, de jaarlijkse culturele battle tussen leerlingen van het Maerlant-Lyceum, VCL, HML, Sorghvliet en Haganum, staat dit jaar in het teken van Mondriaan en De Stijl. Het Gemeentemuseum is een samenwerking aangegaan met de organisatie en biedt de deelnemende scholieren een inspirerende workshop én een bijzondere setting om hun ontwerpen te tonen: de Tuinzaal van het Gemeentemuseum.

Den Haag omarmt Mondriaan, zoals te zien is aan vele bijzondere initiatieven. Van grootschalige Citydressing tot kleurrijke sokken en van gebakjes in Mondriaan-stijl tot jurken die zijn geïnspireerd op topstukken. “Het is fantastisch om te zien hoe dit thema leeft. Jong en oud lijken zich meer dan ooit tevoren te realiseren hoe bijzonder het werk van Mondriaan is en dat onze hofstad dé plek is om dit te ontdekken”, vertelt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum. De samenwerking met Interscholaire, de jaarlijkse culturele battle tussen een aantal middelbare scholen, sluit hier naadloos op aan. Interscholaire staat dit jaar in het teken van Mondriaan en De Stijl. Het museum organiseert een inspirerende workshop voor de deelnemende Haagse scholieren en ze mogen hun werk op maandag 27 maart tonen in de Tuinzaal.

Interscholaire is de jaarlijkse culturele battle tussen leerlingen van het Maerlant-Lyceum, VCL, HML, Sorghvliet en Haganum. Als thema is dit jaar gekozen voor VORM, een ode aan kunststroming De Stijl en aan Piet Mondriaan. Lex Rijkers Meinen, die Interscholaire organiseert, is ontzettend blij met het samenwerkingsverband met het Gemeentemuseum. “Ik vind het heel bijzonder dat werken van de deelnemende scholieren in hetzelfde pand worden getoond als al die topstukken van Mondriaan. Een boost voor de kunstkennis én, hoop ik, voor de kwaliteit van de ingezonden werken. Daarnaast vind ik het fantastisch als werelden samenkomen. Ik denk dat dit soort onverwachte samenwerkingsverbanden goed zijn voor de stad en haar inwoners. ‘Oude’ kunst ontmoet een nieuwe generatie, in dit geval. Wat mij betreft kan een stad nooit genoeg cultuur herbergen. En dus ook nooit genoeg nieuwe talenten voortbrengen. Nu maar hopen dat de Interscholaire deelnemers straks bewijzen dat ze cultureel inderdaad in topvorm zijn”.

Ga naar de website van Interscholaire.