Confucius Classroom

Op 21 september was het zover: de 'Confucius Classroom' in lokaal 07 werd geopend.

De opening begon met een toneelstukje gebaseerd op een gedicht van de Chinese dichter Li Bai, geschreven door de zesdeklassers Floris van Seters en Florence Barnard. Een klein groepje leerlingen Chinees had hard geoefend om het toneelstuk en het bijbehorende lied zo goed mogelijk uit te voeren.

Na de geslaagde opvoering kwam eregast Ruben Terlou, bekend van de documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’. Naast Chinakenner is hij ook arts en fotograaf, een erg veelzijdig man dus. Hij vertelde over zijn ervaringen tijdens en na de middelbare school en stelde op basis hiervan tien ‘regels’ op, die hij graag met ons wilde delen:

1. Observeren/nadenken
  2. Zet de eerste stap
  3. Durf risico’s te nemen
  4. Volg je droom
  5. Niet te snel oordelen
  6. Holistisch denken
  7. Acceptatie
  8. Empathie
  9. Compassie
  10. Wees zuinig met de aarde

Daarnaast vertelde hij ook een beetje over zijn nieuwe serie ‘ Door het hart van China’, die in januari uitkomt. In zijn lezing toonde hij ons de verschillende kanten van het leven en inspireerde hij ons om verder te kijken dan alleen Nederland.

Hierna vond  de officiële opening van het nieuwe lokaal plaats, dat nu mooi ingericht is met Chinese spullen. We sloten de bijeenkomst af met (Chinese) hapjes en drankjes in de aula, een mooi einde van deze prachtige en leerzame middag! Hier zijn een paar foto's te zien.

Anniko Firman (3C)